Suprafaţa

126

Program

rezidenţial

An

2019

Locaţie

Cluj Napoca

Apartament 15

Structurat pe două niveluri, apartamentul a trecut printr-un proces de amenajare care să ofere o atmosferă primitoare în care spaţiul, pe cât de generos, pe atât de ingenios este folosit.

Practic, funcţionalitatea a fost primul criteriu de îndeplinit, motiv pentru care am recurs la tot felul de trucuri (de exemplu, am ascuns dressingul în nişa din birou), pretându-ne chiar şi la mici modificari la nivelul construcţiei (cum ar fi remodelarea scărilor şi redimensionarea unei grinzi), pentru o optimizare eficientă a spaţiului. Iar cum acest lucru este specialitatea noastră, reconfigurarea a fost un joc serios şi plăcut.

Cerinţa luminozităţii sporite am îndeplinit-o prin culorile neutre, cu accente de contrast şi materialele alese pentru finisaje. Mai exact, fiind un concept de amenjare a unei case inteligente, cu întrerupătoare de sticlă cu led, sisteme audio, control personalizat prin voce, dar care păstrează o amprentă caldă, umană, am folosit un contrast între finisajele cu aspect de lemn fibrat şi elementele albe, elegante şi simple, care s-au completat de minune.

Ce a ieşit, se poate vedea cu ochiul liber, dar starea de bine din apartament nu poate fi descrisă decât de proprietarii acestuia.

Provocarea proiectului: crearea dublei funcţionalităţi a zonei de living – pe o latură fiind canapeaua şi pe alta, masa de dinning şi amenajarea zonei de gym care împarte acelaşi spaţiu cu zona de lectură.

Plan amenajare

“Amenajarea unui apartament nu este niciodată o treabă uşoară. Mai ales că suntem exigenţi, meticuloşi şi atenţi la detalii. Nu doar că au reuşit să ne unească viziunile, ideile şi planurile, dar au venit cu idei creative de organizare a spaţiului, la care nici nu ne-am gândit că ar fi realizabile. Pe parcursul întregului proiect am construit o relaţie bazată pe sinceritate şi feedback contructiv, care în final s-a transformat într-o prietenie pe care o preţuim.” (Manuela T.)

Living

Bucatarie

Dormitor

Baie 1

Birou

Baie 2

Etaj & Terasa