Structurat pe două niveluri, apartamentul a trecut printr-un proces de amenajare care să ofere o atmosferă primitoare în care spaţiul, pe cât de generos, pe atât de ingenios este folosit.
Practic, funcţionalitatea a fost primul criteriu de îndeplinit, motiv pentru care am recurs la tot felul de trucuri (de exemplu, am ascuns dressingul în nişa din birou), pretându-ne chiar şi la mici modificari la nivelul construcţiei (cum ar fi remodelarea scărilor şi redimensionarea unei grinzi), pentru o optimizare eficientă a spaţiului. Iar cum acest lucru este specialitatea noastră, reconfigurarea a fost un joc serios şi plăcut.
Cerinţa luminozităţii sporite am îndeplinit-o prin culorile neutre, cu accente de contrast şi materialele alese pentru finisaje. Mai exact, fiind un concept de amenjare a unei case inteligente, cu întrerupătoare de sticlă cu led, sisteme audio, control personalizat prin voce, dar care păstrează o amprentă caldă, umană, am folosit un contrast între finisajele cu aspect de lemn fibrat şi elementele albe, elegante şi simple, care s-au completat de minune.
Ce a ieşit, se poate vedea cu ochiul liber, dar starea de bine din apartament nu poate fi descrisă decât de proprietarii acestuia.
Provocarea proiectului: crearea dublei funcţionalităţi a zonei de living – pe o latură fiind canapeaua şi pe alta, masa de dinning şi amenajarea zonei de gym care împarte acelaşi spaţiu cu zona de lectură.