Ce face ca o casă să fie numită acasă?

Atunci când vom căuta termenul de casă vom descoperi ca definiție: ”construcție în care locuiește sau poate locui cineva”.

Dar cum transformăm această definiție în acea senzația pe care o numim acasă?

Pentru a transforma locuința într-un loc de retragere, care să transmită confort și ospitalitate îți recomandăm pentru început să abordezi obiecte personale pentru un plus de emoție, senzația de acasă este construită din amintirile cele mai dragi, din acele călători care ți-au rămas în suflet.

“O casă care nu are un scaun cald și confortabil în ea este fără suflet”.

May Sarton

Pe lângă emoție e nevoie să delimitezi zonele cheie din încăpere, poți să faci asta cu ajutorul unui covor sau mai multe, ele te vor ajuta să creezi o atmosferă intimă, confortabilă și primitoare unde dacă mai adaugi o canapea cu un design neutru și curat ai și un loc pentru prietenii.

Nu uita de pernele confortabile care din punctul nostru de vedere sunt obligatorii, pe lângă petele de culoare, ele îți vor oferi ceva pufos de îmbrățișat în zilele cu ploaie, sau când ai nevoie de un moment de liniște.

P.S. Nimic nu spune acasă mai mult decât cărțile preferate, le poți așeza pe rafturi sau în coșuri unde să-ți fie accesibile. Acasă e un sentiment.

Acasă e locul în care simțim. Un arhitect poate să îți realizeze o casă, iar un designer îți arată cum să o faci să fie acasă. Pe tine ce te face să te simți acasă.

#phormalistic