2022: TENDINȚE DE DESIGN INTERIOR PENTRU ANUL URMĂTOR

Pandemia  a adus atât de multe schimbări și a afectat modul în care trăim și ne folosim casele. Oamenii vor să se simtă în siguranță și confortabil. Întrucât ne-a ținut pe mulți dintre noi blocați acasă, ne-a inspirat cu adevărat să dorim să profităm la maximum de spațiul nostru. Ca urmare, casele noastre au devenit un loc de muncă, educație, odihnă, distracție și mâncare. A trebuit să ne adaptăm și să ne folosim bucătăriile ca birouri de acasă, dormitoarele noastre ca săli de clasă pentru copiii noștri și camerele noastre de zi ca loc de exerciții. Fiecare cameră a trebuit să devină multifuncțională pe măsură ce trecem la acest nou mod de a trăi.

1.Elementele organice rămân tendința cheie în designul interior în 2022

Legătura dintre lumea exterioară și oameni este atât de profundă încât este mult mai mult decât o tendință care trece. Adevărul este că dragostea noastră pentru elementele naturale din interiorul casei probabil nu va dispărea niciodată. Așa că îmbrățișează coșurile țesute din ratan și întâmpină  tapetul cu figuri botanice. Accentul pe nuanțe verzi în tendințele de decor de anul viitor se bazează pe stilul biofilic. Scopul acestui design este de a aduce natura înăuntru sau pur și simplu de a împrospăta casa cu nuanțe naturale. În plus, plantele vii devin și mai populare pe măsură ce ne îndreptăm spre 2022. Legătura cu natura poate fi prezentată prin decoruri centrate pe plante, pereți sau estetică cu tematică din natură sau prin introducerea fizică a plantelor.

2.Mobilier și decor curbat

Spre deosebire de tendințele anterioare de margini curate, ascuțite și linii moderne, vedem forme mai rotunjite în mobilier, iluminat și decor. Formele rotunjite, mai organice adaugă vulnerabilitate unui design. De asemenea, fac ca un spațiu să se simtă mai confortabil deoarece formele curbate au o energie mai liniștitoare.Marginile rotunjite sunt aici pentru a rămâne. Fie că este vorba de scaune, mese, cadre de pat – marginile rotunjite vor oferi oricărei camere o senzație mai caldă.

3.Culoarea Verde

Culorile determinate de natură sunt cheia pentru a atinge tendințele de design interior în 2022, iar nuanța principala  va fi verde. Verdele este o culoare ușor de implementat în orice cameră atunci când te gândești să adaugi elemente naturale, precum plantele. Chiar dacă aici ne duce mintea pentru prima dată, există multe nuanțe de verde care vor fi văzute în 2022. Verdele smarald dă spațiului o senzație bogată și profundă, în timp ce verdele de salvie ne oferă o atmosferă relaxantă, în aer liber. Verdele revine ca tendință în 2022 și ne plac toate nuanțele de verde. Smaraldul și cuarțul sunt vedetele, dar mai multe nuanțe vor intra în joc, inclusiv tonuri pământi, din plante sau vegetale precum salvie, precum și nuanțe din spectrul verde/albastru pentru o atingere oceanică. Amestecarea diferitelor nuanțe verzi pentru a crea o poveste organică va fi populară. Pentru a da viață amenajărilor, contrastează cu mobilierul din teracotă și adăugă finisaje metalice, cum ar fi auriu și alamă, pentru a face totul să iasă în evidență. Cu cât adăugi mai multă textură, cu atât mai bine ! Adaugă niște perne verzi, o bibliotecă verde decorativă sau o canapea verde superbă!…dar fă loc portocalei optimiste.

4.Spațiul multifuncțional va fi o prioritate

Dacă 2020 ne-a învățat ceva, este că toți avem nevoie de un spațiu al nostru. Birourile de acasă sunt o tendință care rămâne în 2022 și nu vedem că va dispărea pentru o vreme. De la convingere la necesitate, birourile la domiciliu sunt o necesitate. De ceva vreme, casele noastre sunt un loc de muncă și recreere.Sunt birouri ocupate care găzduiesc mai mulți membri ai familiei pe parcursul săptămânii de lucru. Sunt restaurantele pe care le-am ratat în izolare.Sunt cinema, locul de joacă și chiar sală de sport. Deci, camerele care pot servi mai mult de un scop sunt mai importante ca niciodată, mai ales când vine vorba de spațiu de birou. Dar, în loc să transformi  doar mesele de sufragerie în birouri, există o tendință în creștere pentru a crea birouri de acasă elegante în spații neașteptate: un birou sub scări, un birou dulap care poate fi ascuns sau un colț dedicat al unei camere care este secționat și definit de un perete decorativ. Printurile îndrăznețe, cum ar fi modelele geometrice, pot face să iasă în evidență o zonă a unei încăperi – iar acest lucru este esențial în separarea zonei de lucru de zona de relaxare.

5.Nuanțe neutre și naturale

Neutrele vor juca un rol important în tendințele de design interior din 2022. Crearea unui design de bază din culori neutre îți permite să te joci cu casa ta în  anotimpurile și sărbătorile viitoare. Acest lucru va oferi casei un sentiment de primire călduroasă și va fi întotdeauna aparent proaspătă. Ei bine, acest tip de design cu culori neutre și naturale nu se va demoda niciodată. Dar, ne așteptăm să vedem mai mult din acest lucru în acest an. Alb, bej, gri, maro cu nuanțe calde și culorile naturale ale pământului, cum ar fi verdele, vor fi, de asemenea, preferate în 2022. Aceste modele și culori creează în mood natural și un mediu liniștit. 

6.Texturi 

Modelele Art Deco sunt distractive și jucăușe, ceea ce ne dorim cu toții după o perioadă atât de lungă în care am fost privați de legăturile cu familia și prietenii! Designul Art Deco s-a născut inițial după Primul Război Mondial din noul optimism, din speranța pentru viitor și din dorința de a îmbrățișa idei îndrăznețe și noi. Stilul pune accent pe funcționalitate, modernism, glamour și eleganță și se caracterizează prin culori bogate, auriu, linii geometrice și curbe exagerate. Pe măsură ce oamenii își amintesc de vechile lor vieți și tânjesc după distracție și schimbări pozitive, vedem o renaștere a acestui stil și ne putem aștepta să-l vedem apărând în modele de tapet, textile și mai ales faianță. Una dintre cele mai proeminente tendințe de design interior în 2022 este tendința pereților textili, o combinație de textură, iluzie și tapet. Acesta este locul în care țesăturile noastre preferate de-a lungul timpului sunt reînviate, precum și acele flori de epocă care se ciocnesc fermecător cu perdelele tale grandmilenial! Această tendință emană o anumită calitate. O calitate care spune că fiecare centimetru al casei tale – chiar și pereții – este luat în considerare cu atenție.

7.Accente negre

Deși există o temă comună a elementelor naturale care vor veni în 2022, accente negre vor fi și ele mai populare. Acest lucru se datorează probabil contrastului frumos pe care îl oferă față de tonurile naturale de lemn și alte materiale organice. Te poții aștepta să vezi negrul utilizat în mobilier, iluminat, decorațiuni pentru casă, ornamente, uși, pereți, tavane și aparate de bucătărie. Adăugarea de contrast într-o cameră poate fi esențială atunci când încerci să obți echilibrul. A avea pereți albi cu uși negre este un contrast care accentuează celelalte elemente din cameră.  În 2022, acest design are o modalitate excelentă de a adăuga profunzime spațiilor  minimaliste. Chiar și schimbarea cu accesorii negre piesele existente, cum ar fi mesele sau dulapurile, va adăuga un plus de contrast unui spațiu.

Acestea sunt 7 tendințe de design interior pe care le vei vedea în 2022. Sperăm că acest lucru îți oferă o perspectivă și inspirație pentru decorul și designul casei tale.

Dacă lucrezi la un proiect de amenajare și ai nevoie de puțină încredere în a face selecțiile potrivite  te putem îndruma în acest proces pas cu pas, pentru a executa eficient interioare frumoase, evitând în același timp greșelile costisitoare pe tot parcursul procesului.

Avem servicii pentru persoanele care doresc doar niște sfaturi, precum și servicii complete de decorare interioară. Oricare ar fi nevoile proiectului tău, ne-ar plăcea să te ajutăm!